Geschiedenis borstvergroting

Borstvergroting zonder operatie

De geschiedenis van de borstvergroting en borstprothese begon al in 1890. De allereerste borstvergroting zonder operatie werden uitgevoerd door het inspuiten van paraffine.

Het gebruik van paraffine injecties leidde tot pijnlijke borstvergroting complicaties. Enorme verhardingen van de borsten tot aanzienlijke infecties.

Al snel werden experimenten uitgevoerd met het inbrengen van glazen bollen en ivoren ballen. Deze methode van borstvergroting leverde al minder complicaties op dan de borstvergroting door injecties met paraffine.

In 1920 werd de methode borstvergroting door injecties met paraffine verboden.

Borstvergroting met eigen vet

Na de pogingen om de borsten te vergroten met paraffine en glazen ballen werd in 1920 het inspuiten van vet zwang. Borstvergroting met eigen vet.

Operatief werd overal vet vandaan gehaald, vooral uit de buik en billen. Het vet werd vervolgens in de borst ingebracht. Borstvergroting met eigen vet werd n 1940 niet meer gedaan. Het vet werd te snel door het lichaam opgenomen waardoor de borsten een onduidelijk klonterig geheel werden en de borsten niet meer op bosten leken.

Borstvergroting injecties siliconen

Na de tweede wereldoorlog begonnen vrouwen in Azië zich te laten injecteren met siliconeninjectie om de borsten te vergroten. De borstvergroting injectie d.m.v. siliconen werd in Amerika vanwege gezondheidsrisico’s verboden.

Borstvergroting siliconen implantaten

In 1963 werd alles anders toen dokter Cronin in Amerika de eerste siliconen borstimplantaat uitvond.Twee jaar later in 1965 werd het zoutwater borstimplantaat uitgevonden. Deze met siliconengel gevulde ballonen werden direct immens  populair. Voor het eerst in de geschiedenis was het mogelijk borsten te vergroten met een vrij natuurlijk resultaat.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>